Beurzen voor Zuidstudenten

 

Beurzen Zuid algemeenVLIR-UOS biedt beurzen aan studenten en professionals uit 31 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika, voor opleidingen en onderzoek in Vlaanderen. Daarnaast kent VLIR-UOS ook doctoraatsbeurzen toe.

ICP- en ITP- training- en masterbeurzen in Vlaanderen

Studenten en professionals uit het Zuiden kunnen een beurs aanvragen voor een door VLIR-UOS erkende Engelstalige training (ITP) aan een Vlaamse universiteit of hogeschool of master (ICP) aan een Vlaamse universiteit. De beurzen zijn erop gericht de afgestudeerden verantwoordelijke posities te laten opnemen in hun land van oorsprong.

 

Geïnteresseerden kunnen jaarlijks vanaf oktober een aanvraag indienen bij de erkende opleidingen. De instelling screent de academische ontvankelijkheid. Nadien draagt de promotor van de opleiding de kandidaten voor toekenning van een beurs voor aan VLIR-UOS. Meer info op de pagina in het Engels.

 


 

Beurzen binnen samenwerkingsprojecten

Binnen bepaalde samenwerkingsprojecten, zoals Institutionele Universitaire Samenwerking (IUS) en TEAM, bestaat ook een mogelijkheid om beurzen toe te kennen aan betrokkenen uit het Zuiden, voor trainingsprogramma's, masteropleidingen en PhD's. Meer info in het Engels.

Meer info

Ragna Frans

Programmabeheerder Beurzen

[t] + 32 2 289 05 57

[e] ragna.frans@vliruos.be

Ragna

 

Contactpersoon aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen (ICOS).