Our website uses cookies to improve your experience. To make optimal use of this website please agree to our cookie policy.

I agree I do not agree.

Vacature: Ben jij onze cloud developer van morgen?

VLIR-UOS zoekt een Junior Azure Data & Integration Engineer (m/v/x)

Voltijdse betrekking, contract van onbepaalde duur

De organisatie

VLIR-UOS is onderdeel van de Vlaamse Interuniversitaire Raad en ondersteunt partnerschappen tussen universiteiten en hogescholen, in Vlaanderen en over de hele wereld, die innovatieve antwoorden zoeken op globale en lokale uitdagingen. VLIR-UOS faciliteert samenwerkingsprojecten tussen professoren, onderzoekers en docenten. Daarnaast kent VLIR-UOS beurzen toe aan studenten, zowel hier in Vlaanderen als in partnerlanden. Ten slotte werkt VLIR-UOS mee aan de versterking van het hoger onderwijs waar nodig en de ontwikkelingsrelevante internationalisering van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

Momenteel bevindt de organisatie zich in een transformatiefase, waarin VLIR-UOS enerzijds zijn rol als wereldwijde facilitator inhoudelijk wil uitbreiden en anderzijds zijn werking wil digitaliseren. Daarenboven werken we aan een betere data-ondersteuning.

De hoofdzetel in Brussel telt een twintigtal werknemers, is onderverdeeld in 2 diensten: een programmadienst en een digitale transformatiecel.

De functie

Als sleutelfiguur in het digital factory-team leid je de architectuurdefinitie, data governance en datamodellering en -ontwerp voor onze nieuwe diensten en producten in de cloud. Je neemt de volledige verantwoordelijkheid op je voor het evenwicht tussen de functionele vereisten, de kwaliteit van de dienstverlening en het systeembeheer. Je zoekt naar integratiemogelijkheden binnen de VLIR-UOS-organisatie, maar ook met onze partners en eventueel met publieke gegevensbronnen.

Jouw job en impact

 • Je bouwt mee aan de nieuwe Microsoft Azure cloud Paas die verantwoordelijk is voor data analytics toepassing en data gedreven procesoptimalisatie.
 • Je voert troubleshooting, detectie en oplossing van problemen uit.
 • Je documenteert zowel nieuwe als bestaande applicaties en integraties.
 • Je werkt aan ICT-projecten met interne partners en externe leveranciers.
 • Je werkt ook aan onze andere on-premise data applicaties zoals onze op maat gemaakte project management tool, onze BI reporting tool en nieuw te ontwikkelen applicaties, bij voorkeur op het Microsoft power platform.

Jouw motivatie

 • VLIR-UOS is net begonnen aan zijn digitale transformatietraject. Om het data- en productiseringsgedeelte naar de cloud te ondersteunen hebben we jouw expertise, vaardigheden en jouw drive nodig om hierin een cruciale rol op te nemen.
 • Je bent gepassioneerd door data en het ontsluiten van data voor procesoptimalisatie en kennisgeneratie. Je vindt het bovendien prettig om zelfstandig te werken in een klein team met wie je graag je kennis en ervaring deelt. Je bent hands-on, kunt anderen inspireren en motiveren en bent niet bang om bij te springen waar en wanneer nodig. Je bent leergierig, creatief, pragmatisch en je werkt gemakkelijk samen met externe partijen. Affiniteit en motivatie om te werken in het kader van universitaire ontwikkelingssamenwerking is een extra troef.

Jouw opleiding en ervaring

 • Je hebt een masterdiploma dat relevant is voor de functie.
 • Je hebt ervaring met of bent sterk gemotiveerd om het Microsoft 365 en Azure Cloud ecosysteem te leren kennen. Ervaring of interesse met het Microsoft power platform is een pluspunt.
 • Je hebt een vrij goed begrip van het Azure Infrastructure-as-a-Service platform en kan de toegevoegde waarde van IaaS componenten inschatten voor de respectieve situaties van klanten (interne en externe stakeholders).
 • Je bent leergierig en ambitieus. Je investeert ook je eigen tijd in het up-to-date houden van je competenties.
 • Je bent een echte teamplayer, maar je kunt ook prima zelfstandig werken.
 • Je bent flexibel en stressbestendig.
 • Je werkt nauwkeurig en projectmatig en bent niet bereid compromissen te sluiten als het gaat om kwaliteit.
 • Je spreekt vloeiend Engels, in combinatie met Nederlands.

Ons aanbod

 • Een voltijdse functie volgens een 38-urenstelsel met voldoende flexibiliteit en structureel telewerk, ook buiten de periode van door Coronamaatregelen verplicht telewerk;
 • Een dynamische omgeving van gedreven mensen in een modern kantoor in Brussel, in de nabijheid van openbaar vervoer en met veel aandacht voor welzijn op het werk in de brede zin;
 • Een loon volgens barema’s van de Vlaamse overheid. We houden rekening met relevante werkervaring;
 • Maximaal 35 dagen verlof per jaar voor een voltijdse functie;
 • Een uitgebreid pakket voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, eindejaarstoelage, 100% terugbetaling van de kosten van woon-werkverkeer (abonnement openbaar vervoer in combinatie met/of een fietsvergoeding), thuiswerkvergoeding;
 • VLIR-UOS is een lerende organisatie die gericht is op continue verbetering en professionalisering. Er zijn collectieve en individuele opleidingsmogelijkheden. En zeker voor deze functie, voorzien we een coaching programma ondersteund door een externe consultant en de kans om te leren met en van externe partners.

Selectieprocedure en indiensttreding

We selecteren gemotiveerde kandidaten op basis van hun opleiding, ervaring en competenties, en streven naar een diverse organisatie op vlak van gender, afkomst, beperking, religie, leeftijd, …

Procedure:

 • kandidaten sturen een motivatiebrief van maximum één bladzijde en hun curriculum vitae vóór 1 februari naar tom@rommeto.com, cc naar info@vliruos.be, met als onderwerp ‘vacature Junior Data & Integration Engineer VLIR-UOS;
 • de kandidaten die worden geselecteerd op basis van hun cv en motivatiebrief nodigen we zo snel mogelijk uit voor een online gesprek;
 • Je indiensttreding is zo spoedig mogelijk na succesvolle afronding van de selectieprocedure.

Meer informatie

Over de organisatie: www.vliruos.be

Over de functie: Tom Rommens, consultant, tom@rommeto.com of 0496/81.60.64