Our website uses cookies to improve your experience. To make optimal use of this website please agree to our cookie policy.

I agree I do not agree.

We're hiring! Are you the Project Manager we are looking for?

VLIR-UOS zoekt een Project Manager

De organisatie

Opgericht in 1998 onder de koepel van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR), is VLIR-UOS het toonaangevende samenwerkingsplatform voor het Vlaamse hoger onderwijs in het kader van duurzame ontwikkeling. Met financiering van de Belgische federale overheid fungeert de organisatie als belangrijkste financieringsorgaan voor partnerschappen en beurzen tussen academici uit Vlaanderen en haar partnerlanden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

VLIR-UOS wil zijn rol als grant manager, knowledge hub en wereldwijd platform en netwerk versterken door zijn kernproducten inhoudelijk uit te breiden en zijn werkwijze te digitaliseren. Hierdoor kunnen we efficiënter inspelen op de behoeften van onze verschillende stakeholders en tastbare impact realiseren. Om die reden zoeken wij een ervaren en gemotiveerde Project Manager om het team van meer dan 20 enthousiaste medewerker.sters te versterken. Als Project Manager speel je een cruciale rol in het ondersteunen van de organisatie bij het realiseren van haar vernieuwde visie en strategie. Je hebt een transversale rol binnen de organisatie, en zorgt voor een brug tussen onze Programme Hub en Digital Factory.

 

Jouw rol

Als Project Manager ben jij de motor achter proces -en projectenbeheer binnen onze organisatie. Met een solide bagage van procesbeheer stuur je de product- en procesvernieuwing aan en optimaliseer je processen om zo efficiënt mogelijk maximale resultaten te behalen in lijn met onze organisatiestrategie. Je betrekt medewerker.sters en stakeholders bij deze veranderingen en zorgt voor een gedragen aanpak.

Je leidt complexe interne maar ook externe projecten van begin tot eind, van het analyseren van behoeften en verwachte resultaten, tot de identificatie van nieuwe producten en de uitrol van de nieuwe processen en systemen. Hierbij identificeer je de scope van elk van deze projecten, rekening houdend met de interne en externe organisatiecontext, stel je planningen, flows en budgetten op en beheer je de implementatie en eventuele risico’s. Je brengt de teams en middelen bij elkaar, structureert de samenwerking tussen verschillende stakeholders en stuurt de planning aan. Hierbij is ook een proactieve communicatie met alle betrokkenen cruciaal.

Door het op mekaar afstemmen van de diverse product- en procesverbeteringsplannen creëer je een vereenvoudiging van werkprocessen en optimaliseer je de resultaten van onze organisatie. Je maakt gebruik van de nodige methodieken in projectbeheer en overlegt met het respectief projectteam om de stappen in de verschillende veranderingstrajecten te definiëren. Je draagt bij aan de professionalisering van transversaal proces -en projectbeheer binnen de organisatie, als onderdeel van de totaalplanning van de organisatie, en staat garant voor de tijdige en kwaliteitsvolle uitvoering van de transformatieprocessen. Zo speel je een cruciale rol in het voorbereiden van de organisatie op verschillende accreditatieprocessen, waarbij je ervoor zorgt dat we aan de vereiste normen voldoen.

 

Jouw profiel

Met een masterdiploma op zak kan je reeds terugblikken op minimum 5 jaar ervaring in projectmanagement.

Daarnaast

 • ben je ervaren in proces management en het herzien/ontwikkelen van proces flows;
 • heb je kennis van en ben je gecertificeerd in één of verschillende projectbeheersingsmethoden (Prince 2, MSP, Agile, Scrum…) naast een aantoonbare vaardigheid in het werken met projectbeheersoftware;
 • ben je ervaren in het (bege)leiden van (verbeter)projecten;
 • kan je vlot overweg met de Microsoft 365 – producten en de databeheersystemen in een Windowsomgeving;
 • ben je ervaren in het werken met projectteams en het versterken van kennis en vaardigheden van medewerkers en van samenwerking tussen medewerkers onderling en tussen teams;
 • ben je bedreven in het holistisch analyseren van problemen, draagvlakcreatie bij veranderingstrajecten, plannen en organiseren van projecten waarbij veel personen, met diverse achtergronden en functies, betrokken zijn en waarbij eenieders rol en verantwoordelijkheid steeds helder moet zijn, en resultaatsgericht werken;
 • besteed je veel aandacht aan deadlines en budgetimplicaties;
 • kan je succesvol werken met stakeholders, heb je sterke communicatievaardigheden en capaciteit om te navigeren op spanningen;
 • heb je een analytische geest, met oog voor complexiteit
 • ben je sterk in het Nederlands en het Engels, zowel in gesproken als geschreven taal, en voldoende in het Frans.

 

Ons aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur; voltijds met een gemiddelde van 38 uren/week;
 • Een dynamische omgeving met gedreven mensen in een modern kantoor in Brussel, in de nabijheid van openbaar vervoer en met aandacht voor welzijn op het werk in de brede zin;
 • Flexibiliteit in de organisatie van je werk: met telewerken, flexibele werktijden en een pakket van 35 vakantiedagen (voltijds werkende);
 • Interessante loonvoorwaarden: toepassing van de barema’s van de Vlaamse overheid aangevuld met een ruim voordelenpakket: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, eindejaarstoelage, 100% terugbetaling van de kosten van woon-werkverkeer (abonnement openbaar vervoer in combinatie met/of een fietsvergoeding), thuiswerkvergoeding.

VLIR-UOS is een lerende organisatie die gericht is op continue verbetering en professionalisering en die inzet op collectieve en individuele opleidingsmogelijkheden.

 

Selectieprocedure en indiensttreding

We selecteren kandidaten op basis van hun opleiding, ervaring en vaardigheden, evenals hun motivatie, en streven naar een diverse organisatie op vlak van gender, nationaliteit en/of afkomst, religie, leeftijd, etc.

Procedure:

 • Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief van maximum één bladzijde en je curriculum vitae op volgend e-mailadres: recruitment@vliruos.be, met als onderwerp ‘vacature Project Manager’.
 • De uiterste deadline is 9 augustus 2023.
 • De procedure bestaat uit interviews en een aantal tests.
 • Alle kandidaten ontvangen een antwoord op hun kandidaatstelling.
 • De indiensttreding is zo spoedig mogelijk na succesvolle afronding van de selectieprocedure.